Kaip nužudyt savo ETSY parduotuvę: VACATION MODE

Kaip nužudyt savo ETSY parduotuvę: VACATION MODE

Atleiskit, jei galiu įterpti kokį savo juodesnį juoką, tai būtinai įterpiu  Šiandien apie labai aktualų atostogų rėžimą ir ar tikrai jis toks pavojingas. 

Kas esate bent truputį įsibridę į Etsy platybes neabejoju, kad girdėjot gasdinimų kad vacation mode įjungimas lygus parduotuvės nužudymui, bet kiek tiesos tame gali būti? 

Pirmiausia pasitelkiam faktus, o poto jau gal konspiracijos. 

Mes žinome (tikiuosi, kad ir jūs žinote), kad algoritmas kiekvieną listingą ir kiekvieną parduotuvę reitinguoja. Kuo aukštesnis reitingas, tuo Jūs auksčiau paieškoje (ir tuo daugiau etsis grūda jūsų listingus prie pasiūlymų). Kas labiausiai gerina Jūsų reitingą? Ogi pardavimai. Jei produktas parsiduoda – Jūs šaunate į aukštumas. 

Bet kas nutinka, jei Jūs dingstate iš paieškos? Nugi kitos parduotuvės ir kiti listingai toliau keliasi savo reitingus, o Jūs ne. 

Kur slypi pavojai? 

Jei jums dingus iš horizonto labai sublizgės Jūsų konkurentai – bėda. Jų reitingas bus daug aukštesnis ir juos paieškoje rodys auksčiau, geresnėse siūlomosiose pozicijoje ir pan. 

Tai ką, vadinasi tai tiesa? Atostogos lygu mirčiai? 

Ech, dažniausiai, grįti iš tų atostogų, savaitėlė kita ir pardavimai atsistato. Trumpas vacation mode nėra nieko tragiško. 

Plius, nu gi nepamirškim kad į Etsy einam ilgam, tai nėra get ritch fast schemutė, todėl turime susitaikyti su realistiniais dalykais – gyvenimas įvyksta, atostogos įvyksta, tai yra normalus ciklas. 

O ką daryt jei vis tiek baisu įjungt tas atostogas: 

Prailgink išsiuntimo laiką. Nėra kosmiškai geras dalykas, nes teks tikriausiai galinėtis su krūvom žinučių, o ir ilga gamyba tikrai sumažins konversijas, bet vėlgi – gyvenimas vyksta. 

Mintys, kaip greičiau parpūsti parduotuvę į priešatostoginį laikotarpį. 

  • Padaryk mini sale, kad ir 10%, kad ir savaitei – paskatinam pardavimus. 
  • Užspausk truputuką reklamos – savo geriausiems bestselleriams, kad vėlgi listingai gautų daugiau dėmesio 
  • Įkelti naujų lstingų su naujais produktais, arba tiesiog įkelti naują dublikatą su įdomesniu seo/nuotraukos kombo – proga užmesti meškerių į platesnius vandenis 
  • Bonus taškai, jei turiu susikaupus klientų ratą – naujienlaiškus, social media – pasikviesk juos apsipirkti 

Šilčiausi linkėjimai, Dovilė