ETSY parduotuvių blokavimas. Kas, kodėl ir kaip išvengti?

ETSY parduotuvių blokavimas. Kas, kodėl ir kaip išvengti

Pastaraisiais mėnesiais vis didėja ETSY pardavėjų bendruomenės susirūpinimas dėl parduotuvių blokavimo. Kai kuriais atvejais parduotuvės baninamos beveik iš karto po jų sukūrimo, be jokio paaiškinimo arba atsiunčiant visiškai šabloninius laiškelius ale neatitikai platformos taisyklių. Ką ten konkrečiai prisidirbai – niekas nežino. Etsy vidinė komunikacija tikrai neblizga.

Aš suprantu, kad platforma didelė, jie jau prasileido krūvas nelaimių ir dabar stengiasi automatizuotai greit gelbėt platformą nuo scamerių ir pigaus kinietiško ššš. Kaip jiems sekasi tai patys kol kas matom.

Taigi šiandien noriu perbėgti keletą galimų blokavimo versijų ir trumpai pergalvoti galimas prevencijos priemones.

1. Įtartinos veiklos aptikimas: Etsy pasileidę automatus, skirtus aptikti įtartiną veiklą. Tai gali apimti neįprastus prisijungimus prie paskyros (ale prisijungimai iš skirtingų pasaulio galų), nesutampančią bankinę informaciją ar greitus parduotuvės duomenų pakeitimus. Įsitikinkite, kad visa informacija, pateikta kuriant parduotuvę, yra tiksli ir pilna. Tai apima suderintą bankinę informaciją, dokų patvirtinimas, galiojantis el. pašto adresas ir nuoseklus IP. Čia tikrai pavojinga vieta parduotuvių perpardavinėjimui.
2. Etsy politikos laikymasis: Pasiskaitykite ką galima pardavinėti platformoje. Etsy neleidžia dropshipinimo, perpardavinėjimo (išskyrus supplies), griežti vaikiški reikalai, Gintaras, kašmyras. Susižiūrėkite
3. Trademark dalykai. Negalite naudoti patentuotų frazių, brandų pavadinimų net ir taguose, aprašymuose. Jei kiti naudoja, tai tik jų kol kas dar nepagavo
4. Sudėkite visa info. YPAČ jei dirbate POD. Pasirašykite kad dirbate su gamybininkais (Production partner), nes dabar girdėjau kad buvo milžinišką banų banga būtent per pod parduotuves, nes žmonės nesusidėję teisingos info ir naudoja tuos pačius mock upus.
5. Operatyvus komunikavimas: Jei gaunate bet kokį pranešimą iš Etsy dėl galimų problemų, atsakykite greitai ir profesionaliai. Išspręskite visus neišspręstus klausimus, tokius kaip neapmokėtos sąskaitos ar neišspręsti ginčai, kuo greičiau.
Komentaruose dalinkitės siaubo istorijoms ir žinoma jei dar turit idėjų ką pridėti.

Šilčiausi linkėjimai, Dovilė ❤️